Magyar pedagógusok a strasbourgi tüntetésen

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is képviselteti magát egy keddi Strasbourgban rendezendő európai megmozduláson.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség fontosnak tartja, hogy a szolgáltatási irányelvek ne érintsék a munkához való jogot, a kollektív szerződéseket, s a közérdekű szolgáltatásokra ne terjedjen ki, s ne érvényesüljön a származási ország szerinti bérezés – közölte Árok Antal, a PSZ alelnöke az MTI-vel.

A PSZ alelnökének tájékoztatása szerint a szolgáltatások az Európai Unió gazdasági teljesítményének hetven százalékát adják, de a különféle adminisztratív akadályok miatt a szolgáltatások teljesen szabad áramlása nem valósult meg az egyes tagállamok között.

Ezt rendezné az a jogszabálytervezet, amelyről február 14-én vitatkoznak, majd két nappal később szavaznak az Európai Parlament képviselői – közölte. Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke hétfőn az MTI-nek elmondta: attól tartanak, hogy sokkal rosszabb munkaviszonyok, bizonytalanabb körülmények közé kerülhetnek a magyar munkavállalók, ez ellen emeli fel a hangját a tüntetés. A rendezvényre legalább 20-25 ezer résztvevőt várnak.

A megmozduláson a Liga, a Munkástanácsok és az Autonómok képviselői is jelen lesznek – áll a PSZ tájékoztatójában.

Címkék: Belföld