Magyar pontszerzés a téli olimpián

Knoch Viktor az ötödik helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres torinói versenyében, ezzel 1980 óta először szerzett olimpiai pontot magyar sportoló téli játékokon.

A magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók szenzációs napot zárva értékes helyezéseket szereztek az 1500 méteres számban a torinói téli olimpián: Knoch Viktor az ötödik, Darázs Péter pedig a 11 lett. Knoch az A-döntőben a dél-koreai Li Ho Szukkal és a világcsúcstartó An Hjun Szóval, a kínai Li Csia-csünnel  és Li Jével, valamint a kanadai Charles Hamelinnel küzdött meg. A 16 éves pécsi versenyző – akinek családja a helyszínen szurkolt – az élre állt, ám amikor nőtt a sebesség, hátracsúszott az utolsó pozícióba, és onnan már nem tudott feljönni. A célba érkezés után kiderült, hogy Li Jét kizárták, így Knoch ötödikként zárt. Ez a sportág eddigi legjobb magyar eredménye!

Huszonhat éve a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncpáros lett ezüstérmes, Lake Placidben. A magyar mérleg: hat érem, ebből 2 ezüst és 4 bronz, három negyedik, illetve négy ötödik, továbbá egy hatodik hely, 44 pont (39 műkorcsolyában, 3 gyorskorcsolyában, 2 rövidpályás gyorskorcsolyában).

Címkék: Belföld: Mozaik