Ingyen sms-t javasol az MDF

Az MDF azt javasolja a mobilszolgáltatóknak, hogy bizonyos számú sms-küldési lehetőséget ingyen biztosítsanak a siketek és a nagyothallók számára – közölte Herényi Károly frakcióvezető.

Az MDF elképzelése szerint a szolgáltatók havi 300 ingyenes sms lehetőségének biztosításával járulhatnának hozzá egy halláskárosult kommunikációjának könnyítéséhez – mondta a frakcióvezető sajtótájékoztatón, akinek szavait Nagy Tamás MDF-es képviselőjelölt, jeltolmács közvetítette a siket és nagyothalló televíziónézők számára.


Hozzátette, hogy javaslatuknak költségvetési vonzata nincs, és a mobilszolgáltatóknak sem jelentene meghatározó bevételkiesést. Információi szerint mintegy 60 ezer siket ember él Magyarországon.


Nagy Tamás soproni képviselőjelölt rámutatott: az sms használatának elterjedésével könnyebbé vált a kapcsolattartás a halláskárosultak számára, akik egyébként szeretteikkel, ismerőseikkel, valamint hivatalos ügyek intézésekor személyes kontaktus nélkül nem tudnak kommunikálni.


Szerinte a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) által kiállított, a halláskárosultság mértékét tartalmazó orvosi igazolást az MDF javasolta kedvezmény igénybevételénél is fel lehetne használni.

Címkék: Voks 2006