Harmadik Út: meg kell buktatni a rendszert

A Harmadik Út tömörülés (Jobbik, Független Kisgazdapárt és MIÉP) meg akarja buktatni a rendszert, mert ami az elmúlt 15 évben történt Magyarországon, az nem megreformálható - jelentette ki Molnár Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke vasárnap, a debreceni kampánynyitó nagygyűlésen.

“Meg akarjuk buktatni ezt a rendszert, a magyar politikai elitet, amely alkalmatlan, hogy Magyarországot kivezesse a jelenlegi súlyos válságból” – hangsúlyozta a politikus a MIÉP-Jobbik-Kisgazdák-Harmadik Út hajdú-bihari kampánynyitó nagygyűlésén. Molnár Tamás szerint rendet kell tenni Magyarországon, új Alkotmány kell, vissza kell állítani a halálbüntetést, s a 4. Köztársaság élére magyar érzelmű államfő kell, mert “a jelenlegi nem ilyen”.

Az MTI tudósítása szerint a debreceni Cívis Hotel nagytermét zsúfolásig megtöltő

Jelöltek is vannak

A nagygyűlésen bemutatták a Harmadik Út Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit. A megye kilenc egyéni választókerületében Oláh Vince megyei MIÉP-elnököt, Korán Lajos pedagógust, Bíró László vállalkozót, Czeglédi Lajos mérnököt, Mezei István mezőgazdasági vállalkozót, Móri Antal állatorvost, Kulcsár Gábor vállalkozót, Demeter Pál főiskolai hallgatót és Mester Antal egyéni vállalkozót indítja a MIÉP-Jobbik-Kisgazda Harmadik Út Tömörülés.

résztvevők nagy tetszése, tapsa mellett a Jobbik alelnöke kijelentette: “gyökerestül kiirtjuk, illegalitásba kényszerítjük az SZDSZ-t a politikából”. A szónok szorgalmazta a nemzeti szimbólumok visszaállítását, egyebek mellett a Szent Koronát a nemzeti lobogóra, valamint Horthy Miklós rehabilitálását és Wass Albert szellemének a visszaállítását, valamint erős, bátor professzionális nemzeti hadsereget.

Csurka: több mint 5 százalék

A Harmadik Út komolyan gondolja a radikális változásokat – jelentette ki Csurka István, a MIÉP elnöke. “A radikális változásokat komolyan gondoljuk, de mindennek megvan a maga sorrendje” – fogalmazott a politikus a Harmadik Út hajdú-bihari kampánynyitó nagygyűlésén, a szavait sokszor ovációval fogadó közönség előtt. Csurka István szerint most az a céljuk, hogy bekerüljenek a parlamentbe, jóval nagyobb arányban, mint 5 százalék. 2010-ben viszont már nem a bekerülés, hanem a hatalom megszerzése lesz a céljuk.

A Harmadik Út társelnöke a megmaradást és a rendet jelölte meg legfontosabb törekvésként. A megmaradás kapcsán úgy fogalmazott: “az idő nekünk dolgozik (…), a globalizmus építménye recseg-ropog, s a magyar rendszer is.” Hallgatósága nagy tetszésnyilvánítása mellett azt mondta: “1989 óta az SZDSZ, a liberalizmus van uralmon és mindent elfoglalt”. Hozzátette: “az SZDSZ nem lesz benne a következő parlamentben”.

Csurka István szerint újra háborús hangulat van a világban, de – fogalmazott – nekünk Magyarországon más a feladatunk, többek között meg kell tartani a földeket, újra intézménnyé, termőtalajjá kell tenni a családokat, hogy megmaradjon a haza. Csurka István kérte hallgatóságát, hogy segítsék hozzá a Harmadik Utat, hogy a harmadik parlamenti erővé váljon, merthogy ez a nevéből adódóan is jár neki.

A jelenlegi vezetők bűnözők

“A magyar paraszt olyan kiszolgáltatott mint még soha” – mondta a kampánynyitó rendezvényen Réti Miklós, a Független Kisgazdapárt elnöke. Megfogalmazása szerint soha ilyen kiszolgáltatott állapotban még nem volt az ország, mint jelenleg. Az ország jelenlegi vezetőit bűnözőknek nevezte, akik eladtak, odaadtak, kiárusítottak mindent, amit lehet. “Kisgazdák talpra” – adta ki a jelszót a pártelnök, aki a Harmadik Út összefogását példaként felhozva biztatott a választásokon való részvételre.

Címkék: Voks 2006: Hírek