Eltemette a kormány ígéreteit az MDF

A Magyar Demokrata Fórum szombaton, budapesti székházának kertjében eltemette az örökösödési adó eltörlésével kapcsolatos kormányzati ígéreteket.

A temetési szertartás előtt Almássy Kornél, az MDF alelnöke elmondta: pártja sajnálatosnak tartja, hogy el kell temetni az ígéreteket, “de nemcsak az emberek halnak meg, hanem az ígéretek is”.

A kisebbik ellenzéki párt már 2004-ben kezdeményezte az örökösödési adó eltörlését, és noha a többi párt is egyetértett ezzel, mégsem történt semmi – emlékeztetett az alelnök.
Almássy Kornél felolvasta a politikusok elmúlt időszakban elhangzott, az örökösödési illeték eltörlését helyeslő és támogató kijelentéseit, majd ezeket a lapokat egy üres ígéretek feliratú fadobozba helyezte, amelyet ezután elástak a budapesti székház kertjében. A sírra pedig egy táblát helyeztek, amelyen ez áll: “itt nyugszanak a be nem váltott ígéretek”.

A fadoboz eltemetése után Pettkó András országgyűlési képviselő elmondta, hogy hétfőn egy országgyűlési határozati javaslatot nyújtanak be, amely az örökösödési illeték eltörléséről szól.
A politikus a sírnál arra kérte a többi parlamenti pártot, hogy támogassa az MDF javaslatát. Pettkó András egy Deák-szalagos koszorút helyezett el a síron, a szalagon a “búcsúzunk a felelőtlen ígéretektől” szöveg olvasható. Amennyiben a Parlament hétfőn megszavazza a törvénymódosítást, úgy az eltemetett ígéreteket kiássák – ígérte a politikus.

Címkék: Voks 2006: Hírek