Kicsúszott a kifutópályáról egy Malév-gép

A landolást követően kicsúszott a kifutópályáról Pristinában a Malév MA462-es pristinai járata. A gépen 50 ember tartózkodott, személyi sérülés nem történt.

A magyar légitársaság tájékoztatása szerint a Malév Fokker 70-es típusú repülőgépe ma délután 14 óra 45 perckor a landolást követően a jeges kifutópályán 50 méterrel túlcsúszott. A gépen 45 utas és 5 fős személyzet tartózkodott,

A Malév Fokker 70-es repülőgépe

személyi sérülés nem történt. A kapitány szóbeli jelentése alapján a repülőgépen nem látható semmilyen sérülés nyoma.


Németh Krisztina, a Malév kommunikációs vezetője a FigyelőNet kérdésére elmondta: „a gép pilótája azt a tájékoztatást kapta a reptértől, hogy megkezdhetik a leszállást, mert a kifutópályán a rossz idő ellenére tökéletes a fékhatás. A landolás közben azonban kiderült, hogy a pályát jég borítja, és a tökéletes műszaki állapotban lévő fékeknek semmilyen fékhatásuk nincs a talajon. Ezért történt a túlcsúszás” – mondta Németh. A kommunikációs vezető kiemelte, hogy „ilyen eset még soha nem történt a Malév életében”. Tájékoztatása alapján ilyenkor hivatalból kivizsgálást kezdeményez a repülési hatóság, amelynek elképzelhető, hogy lesznek következményei. A túlcsúszás miatt a repteret lezárták. Műszaki sérülésnek egyelőre nincs jele a Fokker 70-esen, a vizsgálat még folyamatban van.

Korábban beszámoltunk róla, hogy január 6-án a Malév 671-es berlini járata kanyarodás közben csúszott le a pályáról. A baleset során a gépen lévő 32 utas közül akkor sem sérült meg senki. Németh Krisztina mostani tájékoztatása szerint a pristinai esetnek semmi köze a január 6-án Budapesten történt Malév-gép kicsúszásához.

Címkék: Belföld: Mozaik