Pert vesztett Wekler

A Somogy Megyei Bíróság döntése szerint Font Sándor fideszes országgyűlési képviselő első fokon személyiségi jogi pert nyert Wekler Ferenc SZDSZ-es honatyával szemben - közölte a Fidesz-frakció sajtóirodája.

A bíróság ítéletében megállapította, hogy Wekler Ferenc megsértette Font Sándor személyiségi jogait, amikor 2004. augusztus 9-én valótlanul állította, hogy a fideszes politikus is kapott szőlőtelepítésre vissza nem térítendő támogatást – áll a Fidesz közleményében.

Wekler Ferenccel szemben 2004 augusztusában összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett a Fidesz a parlament mentelmi bizottságánál a mórágyi borvidék átminősítése kapcsán, azt követően, hogy Ifjúsági Demokrata Fórum lemondásra szólította fel az SZDSZ-es politikust, aki álláspontjuk szerint szőlőültetvény-telepítés címén „kiemelten magas, 128 millió forintos támogatást kapott”. Wekler Ferenc ezt követően nyilatkozott úgy, hogy Font Sándor – akkor még MDF-es képviselő – is kapott 1998-ban szőlőtelepítésre vissza nem térítendő támogatást.

Címkék: Belföld: Mozaik