Itt a hó, lassul a főváros

A főváros útjait ismét kezdi megbénítani a havazás: az utak egyre síkosabbak, az autósok sietnek, fegyelmezetlenek és figyelmetlenek - tájékoztatta lapunkat a 6x6 taxi. A BKV közlése szerint a tömegközlekedésben még sehol nincsenek fennakadások.

A fővárosban a délelőtt, kora délután kezdődött havazás miatt egymást érik a koccanásos balesetek, folyamatosan lassul a közlekedés – írja az MTI. Az erős havazás miatt a szlovák oldalon leállították a rajkai átkelőnél kedden délután a teherjárművek be- és kiléptetését – közölte Kovács Iván, a magyar határőrség szóvivője. Az előrejelzések szerint kedd estig, illetve éjszaka további havazás várható. Az ország nyugati és északi részén 5-10 centiméter hó várható, Nyugat-Magyarországon ónos eső is lehet. Szerdától azonban enyhül az idő.

Kedd estig és az éjszakai órákban még többfelé lesz havazás, a nagyobb mennyiségben a nyugati és északi, észak-keletei országrészben, de Budapesten is várható. Ezeken a területeken a hó várható mennyisége átlagosan 5-10 centiméter lesz. Az ország déli részén legfeljebb néhány centiméter hó várható. Éjszaka a nyugati országrészben ónos eső is lehet – mondta Nadrai Attila, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Címkék: Belföld: Mozaik