Örök életet és ingyensört ígér egy szegedi párt

Örök élet, ingyen sör, igazmondás – többek között ezt ígéri a magát plakátokon hirdető szegedi Kétfarkú Kutya Párt. A rejtélyes politikai szervezet mögött egyetlen fiatalember áll, aki a mutáns ebbel a kampányt szeretné kifigurázni.

Számtalan szegedi plakát tanúsága szerint a fiatalember indult már elnöknek, szerepelt a Time címlapján, nemrég pedig úgy döntött: megméretteti magát a parlamenti választásokon is – írja a Délmagyarország. A szegedi lap szerint a sajtótájékoztatókat mellőző, de plakátokon intenzíven jelen lévő Kétfarkú Kutya Pártja nem kevesebbet ígér választóinak, mint örök életet. S hogy az öröklétben semmire se legyen gondunk: jár még nekünk ingyen sör és adócsökkentés is.

A rejtélyes kétfarkú állat kitalálója (egyben a párt vezetőja, és tagsága) a huszonéves K. Gergő a házilag gyártott plakátokat a „gagyi, kamu ígérgető kampány” kifigurázásának szánja. A fiatalember szerint a valódi pártok szlogenjei a demagógia és a jól hangzó ígéretek között lavíroznak. A kutya más: ő a teljes demagógiát is vállalja. Koalícióra egyik párttal sem lépne, hozzájuk képest próbál más alternatívát kínálni. Lejáratni riválisait nem kívánja, csak pozitív üzeneteket közvetít.

Gergő tájékoztatása szerint az eb két éve született Szegeden, hivatalos életrajza szerint egy génkutató intézet hátsó kijáratánál lévő szemétdombon, egy háromfejű kakas mellett látta meg a napvilágot. Sorsa ettől már csak jobb lehetett: politikusnak állt. Mivel mutáns, hogy hím vagy nőstény, nem releváns kérdés.

Poénnak, játéknak indult a kampány, de kicsit talán relativizálja a valódi pártokat – fogalmazott az ötletgazda, aki – a kutya internetes oldalának köszönhetően – nem csak Szegedről kapott pozitív visszajelzéseket. Gergőt egyébként a pártpolitika hidegen hagyja, valószínűleg szavazni sem megy el.

Arra a kérdésre, hogy a kutyával szimpatizálók számíthatnak-e a pártvezér megjelenésére, a sajtófőnök elmondta: hamarosan kénytelen lesz választási nagygyűléseket tartani és valamilyen módon materializálódni a kétfarkú politikus.

Címkék: Voks 2006: Hírek