Csányi Sándor nem vállalja az MLSZ vezetését

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója nem vállalja az MLSZ vezetését. Az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szervezet vezetése egész embert kíván, őt viszont teljesen lefoglalja a pénzintézet irányítása.

Az OTP Bank, valamint bel- és külföldi leányvállalatainak és további terjeszkedésének irányítása olyan folyamatos, intenzív munkát követel, ami időben sem teszi lehetővé számomra a felelős szerepvállalást a hazai futball vezetésében – áll Csányi közleményében. Az üzletember szerint az MLSZ megújulási szándékának következetes és hatékony végrehajtása teljes embert kíván. Mindemellett Csányi a személye iránti bizalmat megköszönte.

„Továbbra is hiszek a sportág nevelő erejében, ezért az OTP-Mol Bozsik Labdarúgó Akadémia utánpótlás-nevelési programját személyemben és intézményesen változatlanul támogatom” – áll a közleményben.

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója azt írja „a Magyar Labdarúgó Szövetségben a sportág rendbetételéért közelmúltban elindított folyamatot nemcsak a magyar futball elkötelezettjeként, hanem ez esetben a személyes érintettség okán” is figyelemmel kísérte.

„Tekintettel arra, hogy jelentős publicitást kapott esetleges jelölésem az MLSZ elnöki tisztére, kötelességemnek érzem, hogy döntésemről közvetlenül tájékoztassam a nyilvánosságot” – tette hozzá Csányi Sándor. A közlemény szerint döntéséről Kisteleki Istvánt, az MLSZ ad hoc bizottságának vezetőjét kedden tájékoztatta.

Címkék: Belföld: Mozaik