Érthetővé tenné a kampányt a Klubrádió

A Klubrádió is alkalmazkodni kíván a kampányhoz: reggeli műsorát kibővítve szeretné segíteni hallgatóit a különböző nézetek közti eligazodásban.

Február elsejétől a rádió reggeli, közéleti információs műsorának, a Reggeli gyorsnak a kínálatát bővíti ki. A tervek szerint az aktuális témákról egy-egy összeállításban szinte minden érintettet megszólítanának. A cél, hogy a különböző nézetek, ígéretek, és az elmúlt négy évről szóló beszámolók és bírálatok jól, és csaknem azonnal összevethetők legyenek. Olyan éles a verseny a nézetek között, olyan kifinomultak a kommunikációs fogások, hogy könnyen elvesztheti a fonalat, aki csak esetlegesen hallgatja a tudósításokat, és csak egy-egy nyilatkozatot meghallgatva szeretne eligazodni.


Elfogult a Klubrádió

Az ORTT Panaszbizottságának – egyelőre nem jogerős – döntése szerint a Klubrádió megszegte a kiegyensúlyozott tájékoztatás törvényi kritériumait. Ugyanis amikor Cserni János, a Fővárosi Bíróság bírája pert vesztett az általa rágalmazással vádolt M. Szabó Imre újságíró ellen, a Klubrádió az ezzel foglalkozó műsorában csak a pervesztes Csernit és az őt támogató kollégáját kérdezte.

Címkék: Voks 2006: Hírek