A tavaszi ülésszak után várható a legfőbb ügyész jelölése

A legfőbb ügyész jelölésére valószínűleg már csak a parlament tavaszi ülésszakának lezárta után kerül sor - mondta Szili Katalin azt követően, hogy egyeztetett a négy parlamenti párt frakcióvezetőjével.

A házelnök úgy fogalmazott: e kérdésben „csak akkor van döntési helyzetben a parlament, ha a köztársasági elnök úr jelölni fog. Ahogy ő ezt említette, erre valószínű már csak a tavaszi ülésszak lezárását követően kerül sor”. A tavaszi ülésszak további személyi kérdéseiről azt mondta: a Házbizottság csütörtöki ülésén folytatják az alkotmánybíró-jelölést. Emellett a tavaszi ülésszakon meg kell választani az Országos Választási Bizottság öt tagját.


A házelnök közölte: nem született döntés az egyeztetésen arról, hogy meddig tartson a tavaszi ülésszak. Kedd délig kapja meg a kormánytól azt a dokumentumot, amelyben a kabinet kezdeményezi a január 30-ai rendkívüli ülést, és eddig az időpontig várja a házelnök azokat a törvényjavaslatokat is, amelyek elfogadását a kormány kívánatosnak tartja.

A tavaszi ülésszak hosszával kapcsolatban Szili Katalin annyit közölt: a kormánytól érkező anyagok ismeretében a csütörtöki házbizottsági ülésen térnek vissza az ülésszak hosszának kérdésére. „Javaslat született arra vonatkozóan is, hogy már február 13-a körül fejezzük be, de arra is, hogy még esetleg február végéig ülésezzünk” – tette hozzá.

Címkék: Voks 2006: Hírek