Fidesz: állampárti viszonyok Budapesten

A Fidesz interpellációt nyújt be a fővárosi közgyűlésben, amelyben arra vár választ, hogy miért távolították el a tömegközlekedési járművek megállóiból a Demszkyt bíráló plakátokat.

Kupper András a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakciójának vezetője hétfői tájékoztatóján elmondta: a BKV vezetése jogsértő módon távolíttatta el a főpolgármestert bíráló plakátokat. A politikus hozzátette: vizsgálóbizottságot azért nem kezdeményeznek ez ügyben, mivel a városvezetés 16 év alatt egyet sem engedett létrehozni.

Kupper András hangsúlyozta: a vállalkozók felé igen rossz üzenete van ennek a lépésnek, amikor érvényes szerződéseket egyszerűen fel lehet rúgni. A politikus szerint a BKV intézkedése, a plakátok leszedetése az 1960-as éveket, a kemény cenzúra korát idézi.

A Budapest Riport Kft. plakátjainak eltávolítása kapcsán a frakcióvezető különös érdekességként említette, hogy a BKV vezetése beavatkozott a cégtől független Peron Kft. életébe. A hirdetési felületekkel ugyanis nem a BKV, hanem ez a magán cég rendelkezik. Hozzátette: tévedett a BKV vezetése akkor is, amikor arra hivatkozott, hogy az rt. üzleti érdekeit sértik a tulajdonost bíráló plakátok. Hangsúlyozta: a BKV-nak nem Demszky Gábor a tulajdonosa, hanem a fővárosi önkormányzat.

Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke, fővárosi frakcióvezető-helyettese “felesleges, szerencsétlen dolognak” tartja az intézkedést. A párttárs szerint a főpolgármester sem értett egyet a BKV-nak ezzel a lépésével, nem kérte azt, és nincs is rá szüksége. A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta: azért is felesleges volt a BKV-tól ez a lépés, mert ha a helyükön maradtak volna a plakátok azzal “inkább használtak volna nekik”, mint azzal, hogy levették őket.

Címkék: Voks 2006: Hírek