Tilos a társas nagyvadászat Nógrádban

Az ismételt halálos kimenetelű vadászbalesetek miatt a földművelési tárca azonnali hatállyal felfüggesztette a társas nagyvadászatokat Nógrád megyében.

A minisztérium közleménye emlékeztet rá: Nógrád megyében csütörtökön ismételten halálos vadászbaleset történt, amely ugyancsak a hatályos jogszabályban előírt szigorú balesetvédelmi előírások be nem tartásának és emberi gondatlanságnak a következménye. Az FVM a január 12-ei baleset vizsgálatának lezárásáig Nógrád megyében a társas nagyvadvadászatokat azonnali hatállyal felfüggesztette. Az ország többi megyéjében további intézkedésig csak az illetékes vadászati hatóságok külön engedélyével és ellenőrzése mellett tartható nagyvad-társasvadászat – olvasható a közleményben.

Tavaly november 26-án Urbán Árpád szocialista képviselő szenvedett halálos vadászbalesetet Nógrád megyében. Az FVM ezt követően elrendelte a vadászatvezetők részére az ismételt kötelező balesetvédelmi továbbképzést, és ezentúl a vadászati hatóságok szigorított ellenőrzést tartanak.

Címkék: Belföld: Mozaik