Brazíliában folytatja Matthäus?

A dpa német hírügynökség értesülése szerint Lothar Matthäus egyéves szerződést kötött a Libertadores Kupában tavaly döntőig jutott, brazil élvonalbeli Atlético Paranaense labdarúgócsapatával. A szakember cáfol.

“Nem írtam alá a brazil klubhoz, nem is tartózkodom a dél-amerikai országban” – mondta az MTI-nek Matthäus. “Kapcsolatban vagyok a Paranaense vezetőivel, többet nem tudok mondani.” A szakember január elején három napot Brazíliában töltött, megtekintette az egyesület stadionját, sőt a Sport Bild szerint gyermekei lehetséges iskoláit is felkereste.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) álláspontja szerint Lothar Matthäusnak jelenleg nincs érvényes szerződése, amely alapján a válogatott szövetségi kapitányának tekintheti magát – derül ki a szervezet hivatalos honlapján közzétett állásfoglalásból.

“Bozóky Imre korábbi MLSZ elnök az előző elnökség tagjainak felhatalmazásával tárgyalásokat folytatott a német szakemberrel, törekvése volt a szövetségi kapitánnyal történő szerződéshosszabbítás, ám a körülmények lényeges változása miatt nem került sor az ehhez szükséges elnökségi döntésre és a megállapodás megkötésére.” – reagált az MLSZ arra, hogy a szakember ügyvédje hétfőn úgy nyilatkozott: Matthäusnak 2008-ig szóló, aláírt szerződése van az MLSZ-szel.

A német edző nem foglalt egyértelműen állást ebben a kérdésben.

Címkék: Belföld: Mozaik