Matthäus még reménykedik

A keddi napon a német szakvezetőnek azzal kellett szembesülnie, hogy aligha maradhat a magyar válogatott kispadján, miután a Magyar Labdarugó Szövetség elnöksége feloszlott – írja a Nemzeti Sport.

Lothar Matthäus a keddi napon mégis nem a búcsúra, hanem a folytatásra készült, ezért is hívta össze a vele dolgozó szakmai stábot, és ült le egyeztetni Bozóky Imrével. Az a sors különös játéka, hogy éppen akkor szűnt meg az MLSZ-elnök pozíciója, amikor a jövőről beszélgettek.

Lothar Matthäus tisztában van azzal, hogy a hatalmi harc a hangzatos mondatok ellenére pénzről és pozícióról szól, így meg sem lepődött, hogy két elnökségi tag “taktikusan” lemondott, megszüntetve ezzel az MLSZ vezérkarát. A kapitány alaposan kiismerte magát a magyarországi viszonyokat, ezért tudja, hogy ez a kedd mit hozhat maga után. Azt, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését.

Többször hangoztattam, hogy a futballnak kell győznie ebben a vitában, ám úgy tűnik, a különböző érdekek erősebbek és fontosabbak voltak ennél – mondta az MLSZ-elnökség széthullásának hírét hallva Lothar Matthäus. Összefogás helyett a széthúzás diadalmaskodott, s így bizony meglehetősen rosszul indul a kétezer-hatos esztendő a labdarúgásban. De még mindig bízom abban, a következő néhány napban mégiscsak győzhet a józan ész – tette hozzá a kapitány.

Az előzmények

Horváth Cs. Attila, a Győr-Moson-Sopron megyei szövetség elnöke délután jelentette be lemondását, sőt, a magáé mellett a beteg Nemes Ferenc Fejér megyei elnök távozásáról is értesítette az illetékeseket. A testület létszáma az eredeti fele alá csökkent, így az elnökség és Bozóky mandátuma az MLSZ alapszabálya értelmében megszűnt.

A szövetségnek 30 napon belül kell tisztújító közgyűlést összehívni, egészen addig egy három fős ad hoc bizottság veheti át az elnökség munkáját. A bizottságot a rendkívüli közgyűlés január 20-án választja majd meg, addig Berzi Sándor főtitkár látja el az ügyvivői teendőket.

Címkék: Belföld: Mozaik