Folytatódik az SZDSZ internetes kampánya

Az SZDSZ újra elindította internetes kampányát, ahol közéleti-társadalmi kérdésekre várnak választ az emberektől a szabad demokrata vélemény megismertetése mellett. Az azenorszagom.hu weboldal harmadik kérdéssorozata a családon belüli erőszak, az egyház és az állam viszonya, valamint az egészségügyi privatizáció kérdéskörét feszegeti.

A Magyar Nemzet szerint újra kifejtik régóta hangoztatott egyházellenes álláspontjukat, amelyben követelik, hogy az állam vonuljon ki teljesen e területről, tartsák el azokat a hívek. Az SZDSZ internetes kampánya kapcsán megjelentek olyan szabad demokrata plakátok is, amelyeken a bibliai idézetet átírva az látható: „jöjjön el az én országom”.

Sólyom László köztársasági elnöknek is eljuttatta a választási kampány szabályairól szóló etikai kódexjavaslatát az SZDSZ. Kuncze Gábor pártelnök arra kérte az államfőt, biztosítsa támogatásáról az etikai kódexet annak érdekében, hogy a pártok megegyezzenek a kampány szabályairól. A szabad demokrata vezető közleményében dicsérően szólt a köztársasági elnök újévi beszédéről is, mondván: „amikor a nagy reformok fontosságáról, az ígéretlicit helyetti felelős politizálásáról, a pozitív kampányról beszélt, éppen azokat a célokat fogalmazta meg, amelyeket mi, liberálisok is a legfontosabbnak tartunk”.

Címkék: Belföld