Konténer-fürdőszobát kaptak a táskai romák

Egy fűthető konténer-fürdőszobát telepítettek átmeneti megoldásként a falu határában lévő romatelepre a Somogy megyei Táskán.

“Ezzel tisztálkodási és vízvételi lehetőséghez jutottak, s akár még egy mosógép vagy egy hűtőszekrény is elfér a konténerben” – közölte Gadányi István polgármester az MTI-vel. A romatelepen lakó családok egyike vállalta, hogy rendben tartják a fürdőszobát, amelyet a Homo Borarum civil szervezeten keresztül a Máltai Szeretetszolgálattól kaptak.

Mint arról a polgármester beszámolt, eddig 38-an éltek az erdőszéli kunyhókban, közülük két, összesen 16 tagú családot a napokban beköltöztettek a faluba albérletbe.


A konténert csak ideiglenes megoldásként helyezték ki a romatelepre, az önkormányzat tervei szerint ugyanis amint lehet, felszámolják a telepet – hangsúlyozta Gadányi. A pályázati támogatásként elnyert 55 millió forintból 2006-ban szeretnének elkezdeni öt-hat új házat építeni a faluban, és felújítanának néhány önkormányzati tulajdonban lévő házat – mondta a polgármester.


A pályázati támogatás összegét négy részletben kapja meg a település, az első 25 százalék már megérkezett az önkormányzat számlájára. Ebből tavasszal elkezdhetik az építkezést – közölte Gadányi.

Címkék: Belföld