Rogán nem ért egyet Kerényivel

A Fidesz kampányfőnöke sem formailag, sem tartalmilag nem ért egyet Kerényi Imre színházi rendező napokban nyilvánosságot kapott kijelentéseivel.

„Én ugyan nem voltam jelen ezen a bizonyos rendezvényen, ha tényleg azokat mondta, amiket a sajtóban olvasni lehetett (…), akkor ezekkel a mondatokkal egyébként sem tartalmukat, sem formájukat tekintve én személyesen nem értek egyet” – közölte Rogán Antal a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Rogán Antal a televíziós műsorban hozzátette, hogy szerinte nem szabad, nem is lehet így fogalmazni sem az MSZP-ről, sem a Fideszről. A kampányfőnök kiemelte ugyanakkor, hogy színházi rendezőről van szó, egy művészről, aki egészen másként fogalmaz, mint azt ő tenné.

Feltette továbbá a kérdést, hogy „miért pont most szedték elő a történetet”, amikor ezeket a szavakat Kerényi Imre több mint egy hónapja mondta. Véleménye szerint ennek az a magyarázata, hogy éppen tart egy politikai botrány, nevezetesen a Financial Times című brit napilapban megjelent kormányzati hirdetések ügye a magyarországi jólétről.

Rogán Antal közölte, hogy véleményét elmondta Kerényi Imrének is, aki „a maga művészi szabadságában minden valószínűség szerint fog még ilyeneket mondani”, bár, mint a politikus mondta, reméli, hogy nem így lesz. Kerényi Imre kijelentéseitől szerdán a Fidesz részéről Deutsch Tamás frakcióvezető-helyettes is elhatárolódott, egy művészember túlzó megfogalmazásának nevezve a rendező által mondottakat.

Kerényi Imre celldömölki, november 21-i rendezvényen azt mondta, hogy Magyarországon ma szabadságharc van, amit a jobboldalnak meg kell nyernie. A celldömölki televízió tudósítása szerint a rendező arról is beszélt, hogy a Fidesz Isten ajándéka, viszont az MSZP és az SZDSZ magyarellenes politikát folytat, és ha ők győznek, mondta Kerényi Imre, „forradalmat csinálunk”.

Címkék: Belföld