Kóka szerint ciki a Fidesz hirdetése

A Metro újság csütörtöki számában megjelent Fidesz-hirdetéssel kapcsolatban a gazdasági miniszter közölte: „Hosszasan keresem a szavakat, de csak az jut eszembe, hogy ez ciki."

A féloldalas hirdetésen Gyurcsány Ferenc fotója látható, az alakjára montírozott bundában. A hirdetés szövege a következő: „Bunda! Gyurcsány Ferenc 20 millió adóforintot fizetett a Financial Timesnak, hogy azt írja: ‘a magyarok jobban élnek, mint valaha’. Hihetünk még neki? Fidesz”.

Kóka János csütörtökön az MTI-nek elmondta: „Még ma megkeresem levélben Deutsch Tamást, és kérem, hogy segítsen nekem végre leülni a Fidesz gazdaságpolitikusával.” A miniszter szavai szerint mintegy 5 hónapja próbál vitapartnert találni, akivel el tud beszélgetni azokról a számokról, tényekről, amelyeket időről időre megjelentet hirdetésekben és hirdetéseken kívül.

Deutsch Tamás szerdán a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nevében vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte az általa „megtévesztő kormányzati hirdetésekként” minősített ügyben. Az ellenzéki politikus szerint ki kell vizsgálni a Financial Timesban megjelent, Magyarországgal foglalkozó melléklet kapcsán, hogy pontosan mennyi pénzt költött a kormány a magyar adófizető polgárok pénzéből erre és az utána következő „öntömjénező propagandára” a magyar sajtóban.

Kóka János úgy fogalmazott: „A világ legnagyobb gazdasági napilapját, ami naponta 1,6 millió olvasóhoz jut el, nem lehet egy 20 millió forintos hirdetéssel megvenni.” Hozzátette: „Örülök Deutsch Tamás fideszes országgyűlési képviselő vizsgálóbizottság-ötletének és a hirdetéssel kapcsolatos vitának. Az volt a célom, hogy kezdjünk el beszélni a gazdaságról. Ha neki a tartalmával problémái vannak, akkor vitassuk meg.”

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese korábbi nyilatkozatára utalva, miszerint karácsonykor nem illik kampányolni, mert sérti az ünnep méltóságát, Kóka János közölte: „A Fidesznek higgadt karácsonyt kívánok.”

Címkék: Belföld