Káosz az MLSZ-ben

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöke lemondásra szólította fel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségét. A testület öt tagja így is tett, míg vezetői a bizalmi szavazáson alulmaradtak, de nem eléggé.

Bozóky Imre MLSZ-elnök és Puhl Sándor alelnök a posztján maradt az MLSZ viharos közgyűlése után is, annak ellenére, hogy a küldöttek többsége visszahívásukra szavazott, mivel leváltásukhoz kétharmados többségre lett volna szükség. Egyik sportvezető sem távozott önként, Bozóky „figyelmeztető jelnek” nevezte az ellene leadott voksok magas számát.

Lothar Matthäus jövőjéről nem esett szó a közgyűlésen, így várhatóan január elsejétől nem lesz szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak, mivel az edző szerződése az év végén lejár, és addig az MLSZ elnöksége sem ülésezik.


Az Index birtokába került, eddig titkosan kezelt független könyvvizsgálói jelentés szerint Lothar Matthäus kétéves működése alatt nettó ötvenmillió forintot keresett munkabérként, míg kétszázmillió forintot különböző szerződéseken keresztül utalt ki számára az MLSZ (részletek >>). A jelentés szerint a szövetség kasszájában pont ekkora a hiány. A lap összehasonlításként közölte: az előző szövetségi kapitány, Gellei Imre két év alatt 40 millió forintot keresett.

Címkék: Belföld: Mozaik