Elmarad a ferihegyi sztrájk

Délután négykor mégsem lesz munkabeszüntetés a budapesti repülőtéren.

Csütörtök délután megállapodtak a munkaadó és a munkavállalók képviselői, így a reptéri minibuszsofőrők és a rampatisztek szakszervezetei, hogy nem hirdetnek folyamatos sztrájkot. Legalábbis február elsejéig, a megállapodás értelmében ugyanis a szakszervezetek addig nem lépnek sztrájkba. A repteret üzemeltető Budapest Airport Rt. (BA) képviselői pedig március elsejéig nem bocsátanak el dolgozókat, sem a BA-tól, sem pedig a leányvállalatoktól. (A mínusz-szolgáltatást alig pár hete szervezték ki egy önálló leányvállalatba.)

Mint azt Szollár Domokos, a BA kommunikációs munkatársa lapunknak elmondta, addig folyamatosan folynak majd az egyeztetések a vitás kérdésekről, így a bérfejlesztésről és a továbbfoglalkoztatásról is.


Hilmer Sándor, az RMGSZ és a FORTISZ szakszervezetek sztrájkbizottságának vezetője lapunknak elmondta, hogy ez a megállapodás nyugalmat hozhat az átmeneti időre, a 14 napos egyeztetés végén sikerült egy olyan megállapodást aláírni, ami kijelöli az utat a végleges megállapodás felé.

Címkék: Belföld