Mentesítő vonatok karácsonyra

Az ünnepek előtti napokon mentesítő vonatok segítik az utazást, a személyszállító vonatok december 24-én a szombati napra, 25-én az ünnepnapra, 26-án a vasárnapra, 27-én a hétfői napra érvényes menetrend szerint közlekednek - közölte a MÁV Rt.

Szerdán kisebb csúcsforgalomra számít a vasúttársaság, mert az utolsó tanítási napon sok diák veszi igénybe a vonatokat – olvasható Kavalecz Imre közleményében.

A nagyobb utasforgalom miatt, mint írja, december 21-én mentesítő vonat indul Budapest Keleti pályaudvarról Miskolcon át Szerencsre 13.15 órakor, a Nyugati pályaudvarról Debrecenen át Nyíregyházára 18.05 órakor, Szegedről Hatvan érintésével Miskolcra, illetve Debrecen-Nyíregyháza útvonalon át Záhonyba 13.20 órakor. December 23-án a Nyugati pályaudvarról Debrecenen át Nyíregyházára 18.05 órakor, december 24-én a Nyugati pályaudvarról Debrecenen át Nyíregyházára 8.15 órakor megy mentesítő vonat.

A közlemény szerint december 23-ra, péntekre országosan mintegy 25-30 InterCity (IC) telített, főleg a miskolci és a debreceni IC vonatokra van kevés hely. A szóvivő hangsúlyozza, a vonatok, a lehetőségekhez képest, több kocsival közlekednek. Így például a Somogy IC az ünnepi forgalom ideje alatt dupla motorvonat-szerelvénnyel, tíz kocsival közlekedik. A vasúttársaság a pénztárak előtti sorban állás csökkentése érdekében mobil-jegykiadó gépekkel is segíti a jegyváltást – közölte Kavalecz Imre.

Címkék: Belföld