Kerényi forradalmat hirdetett

Kerényi Imre a polgári körök hadseregébe való belépésre buzdította a Változás 2006 kampány egyik állomásának hallgatóságát. Ugyanitt a Fideszt „Isten ajándékának" titulálta. Újhelyi István szerint közveszélyesek és uszítóak a színházi rendező szavai.

Kerényi Imre – aki maga nem tagja a Fidesznek, egy polgári kör képviseletében szólalt fel – a Fidesz Változás 2006 kampányának celldömölki állomásán a polgári körök hadseregébe toborzott embereket. A Madách Színház egykori igazgatója az MDF celldömölki szervezete és a Jobboldali Közösségek november 21-i rendezvényén többek között azt mondta, hogy Magyarországon ma szabadságharc van, amit a jobboldalnak meg kell nyernie. Kerényi Imre állítólag arról is beszélt, hogy aki szereti a hazáját, az lépjen be a polgári körök hadseregébe. Beszédét úgy folytatta, hogy a Fidesz Isten ajándéka, viszont az MSZP és az SZDSZ magyarellenes politikát folytat, és ha ők győznek, „forradalmat csinálunk”.

Újhelyi István, az MSZP alelnöke veszélyesnek és uszítónak bélyegezte Kerényi Imre szavait, és elutasította a radikalizálódást, a megfélemlítést, az ország kettészakítását és az öncélú hadseregtoborzást. „Az MSZP a kampányban is programok, érvek, közéleti stílus ütköztetésére készül, és nem választási polgárháborúra” – hangsúlyozta a szocialista politikus. A nagyobbik kormánypárt felszólította a Fidesz vezérkarát, a párt kampányfőnökét, Kövér Lászlót és Orbán Viktort, hogy álljanak le és térjenek vissza a programok és az érvek vitájához.

Címkék: Belföld