Újra fényfestmény a Magyar Telekom székházán

December 19. és január 1. között látható Berkes Dóra és Kozma Péter fényfestménye a Magyar Telekom székházán Budapesten.














Fénybolygó című festmény díszíti a Magyar Telekom székházát (Fotó: MTI)

Ötödik alkalommal festik meg a Magyar Telekom székházát. A Berkes Dór és Kozma Péter alkotta Dorkandkozma alkotócsoport fényfestéssel készített installációja január elsejéig látható munkanapokon fél hattól éjfélig, ünnepnapokon és hétvégén délután négy órától éjfélig.

Dorkandkozmáék védett művészeti eljárásuk, a “raypainting” – magyarul fényfestészet – révén váltak világszerte ismertté és elismertté: vetítettek már alpesi szállodára és több száz éves művészeti akadémiára egyaránt. Látványos és grandiózus műalkotásaik az üvegfestészet és nagy teljesítményű vetítőgépek segítségével kelnek életre. Az üveglapokra vegyes technikával felvitt színeket mindig az adott városi felületekre komponálják: hidakon, házak falain, parkok, terek, utak felszínén elevenednek meg a káprázatosan gazdag képek.

A fővárosban korábban olyan közösségi tereket, tárgyakat alakítottak kortárs műtárgyakká, mint a Millenáris park, az Erzsébet híd, vagy legutóbb a lebontott bazársor helyén található régi-új Városháza tér. Mostani alkotásuk, a Fénybolygó komplex, teljes körű mikrovilágot alkot; a minden részletre kiterjedő érzék-közötti installáció újra teljesen elemeli a szemlélőt hétköznapi városi nézőpontjából.

Címkék: Belföld: Mozaik