Sima vereség Mexikótól

A magyar labdarúgó-válogatott amerikai túrájának első barátságos mérkőzésén Rósa Dénes kiállítása miatt 80 percen át tíz emberrel játszva kétgólos vereséget szenvedett a világbajnoki résztvevő Mexikótól.

A magyar csapat az alábbi összeállítűásban lépett pályára: Rabóczki – Vermes, Böjte, Balog, Vanczák – Koller, Rósa, Vadócz, Tőzsér (Priskin, 66.) – Rajczi (Ferenczi, 59.), Feczesin (Regedei, 71.).

Vadócz hagyta ki a mérkőzés első helyzetét, rögtön a középkezdés után. A 10. percben Rósát talpalásért kiállította a játékvezető, a mexikóiak pedig átvették a játék irányítását. A magyarok visszahúzódtak a térfelükre, kizárólag a védekezésre koncentráltak.

A közép-amerikai együttes vezető gólja után még egyoldalúbbá vált a mérkőzés, a magyarok a félidő hátralévő részében alig értek a labdához. A második játékrészt aktívan kezdték a magyarok, Tőzsér és Feczesin is helyzetbe tudott kerülni, az 52. percben azonban a mexikóiak megszerezték második góljukat, és ismét magukhoz ragadták az irányítást.

A folytatásban Balog lesgólját leszámítva a magyarok egyetlen támadást sem vezettek. Mexikó megérdemelt győzelmet aratott.

Lothar Matthäus együttese legközelebb – magyar idő szerint – hétfőn 0 órakor Antigua és Barbuda ellen lép pályára.

Címkék: Belföld: Mozaik