Árokba zuhant egy busz Baranya megyében

Tizenegyen megsérültek, amikor árokba zuhant egy autóbusz a baranyai Kiskassa közelében csütörtökön reggel – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem az MTI-t.

Szabó István, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese a baleset részleteiről elmondta: a Pécsdevecser felől Kiskassa irányába haladó menetrend szerinti távolsági autóbusz reggel fél öt körül a havas úton egy jobb kanyarban megcsúszott, a betonkorlátot átszakítva egy 5 méteres árokba zuhant, majd az oldalára fordult. A buszon tizenöten utaztak, közülük a mentők nyolc személyt – három súlyos és öt könnyű sérültet – a pécsi traumatológiai központba és az idegsebészeti klinikára szállítottak.

A sérültek közül hárman a buszba szorultak, őket korábban a tűzoltók mentették ki a roncsok közül. Szabó István szerint a buszvezető valószínűleg nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetett.

A sofőr is súlyosan megsérült, de még a helyszínen elismerte felelősségét; a rendőrség közúti baleset okozása miatt eljárást indít ellene.

Címkék: Belföld: Mozaik