Pokorni: valami bűzlik Ferihegyen

Pokorni Zoltán szerint valami nem tiszta a Budapest Airport Rt. privatizációjának ügyében. A Fidesz alelnöke arra a kérdésre vár választ, hogy miről tárgyal zárt ajtók mögött az eladó és a vevő.

„Mi a fenét csinálnak most zárt ajtók mögött? Itt valami büdös” – jegyezte meg az ellenzéki politikus, aki szerint valami nem tiszta az ügyben.

Pokorni tudomása szerint az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. a múlt héten nem eredményt hirdetett, hanem csak „sorrendet állított fel”. A keddi lapinformáció kapcsán, amely szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal vizsgálódik a Budapest Airport Rt. magánosításának ügyében, a politikus azt mondta: „Akárki is kerül kormányra, felelőssége megvizsgálni, mi történt ebben az ügyben.”

„Itt valami nem tiszta, jól jelzi a kormány idegességét az ilyen durva visszavágása a munkásoknak” – fűzte hozzá Pokorni, megismételve Orbán Viktor keddi nyilatkozatát. A Fidesz elnöke a Magyar Rádiónak kijelentette: nem is igazán érti, „miért szükséges egy titkosszolgálatnak beavatkoznia egy ilyen ügybe, hacsak nem a szakszervezetek irányába való fenyegetésről van szó”.

Címkék: Belföld