A Mediánnál is feljött az MSZP

Decemberben folytatódott az MSZP támogatottságának lassú növekedése – derül ki a Medián december elején készült felméréséből.

A csütörtöki HVG-ben megjelenő országos, reprezentatív felméréséből kiderül, hogy május óta a nagyobbik kormánypárt szavazóinak aránya a teljes népességben nyolc százalékkal nőtt, míg a Fideszé hullámzott. Az ellenzéki pártnak december elején ezzel együtt mind a teljes népességben, mind a választani tudó „biztos” szavazóknál megmaradt három százaléknyi előnye.

A választási végkifejlet szempontjából fontos lehet az SZDSZ szereplése: jelenleg a teljes népességben négy, a választani tudó „biztos” szavazóknál öt százalékon áll. A többi kisebb párt támogatottsága jócskán elmarad az ötszázalékos parlamenti küszöbtől.

Figyelemre méltó változás, hogy míg az utóbbi két évben egyértelmű többségben voltak azok, akik szerint a Fidesz lenne a győztese egy „most vasárnapi” választásnak, addig mára kiegyenlítetté vált a két nagy párt győzelmi esélyének a megítélése, és az MSZP támogatói immár ugyanolyan arányban bíznak pártjuk győzelmében, mint a Fidesz szimpatizánsai.

Címkék: Belföld