Népszavazás a szociális normacsökkenésről

Népszavazást kezdeményez a Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesülete (SZESZE) az oktatási és szociális intézmények értékmegőrző állami normatív támogatása érdekében – közölte Pósfai Gábor, a SZESZE alelnöke kedden az MTI-vel.

Mivel a legfrissebb információink szerint továbbra is jelentős elvonásra kell számítani a bentlakásos szociális intézmények jövő évi állami normatív támogatásával kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy népszavazási kezdeményezést indítunk, amelyik egy hosszabb távú megoldást céloz annak érdekében, hogy ne ismétlődjön meg évről évre a támogatások csökkenése – mondta Pósfai Gábor telefonon az MTI-nek.

Az aláírásgyűjtő íven a következő kérdést fogalmaztuk meg: „Akarja-e ön, hogy az oktatási és szociális intézményeket megillető állami normatív támogatások értékmegőrzése érdekében a támogatás egyik évben sem legyen kevesebb, mint amennyi a megelőző esztendőben volt?”

A népszavazási kezdeményezést szerdán adja be a szervezet az Országos Választási Bizottságnak (OVB) hitelesítés céljából. Amennyiben az OVB hitelesíti az aláírásgyűjtő ívet, a jogszabály értelmében az egyesületnek 200 ezer hiteles aláírást kell összegyűjteni a népszavazás kiírásához.

Emellett sajtó-helyreigazítási kérelmet nyújtunk be az esélyegyenlőségi minisztérium december másodiki, a SZESZE tüntetése kapcsán íródott közleménye miatt, mivel az az egyesületet negatív színben tüntette fel – tette hozzá az alelnök.

Címkék: Belföld