Ma húsz percet dolgoztak a képviselők

Mindössze 20 percig tartott az Országgyűlés szerdai ülésnapja. A megtárgyalandó négy témakör részletes vitájához ugyanis csak egy hozzászóló volt, ő pedig gyorsan végzett.

A Ház három törvényjavaslat részletes vitáját folytatta le úgy, hogy hozzászóló csak az egyikhez volt, ezenkívül mindháromhoz zárszót mondott Juhász Gábor, a Belügyminisztérium politikai államtitkára.


A vitatémák között szerepelt a közúti közlekedésről szóló törvény módosítása, a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény, a katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetéről és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló törvény módosítása, valamint a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény módosításáról is részletes vitát kellett volna folytatniuk a honatyáknak.

Az ülésnapot Deutsch Tamás, az Országgyűlés fideszes alelnöke berekesztette, és a törvényhozást jövő hétfőre hívta össze ismét.

Ebben a törvényhozási ciklusban ez volt a második legrövidebb ülésnap: 2003. december 3-án – az is szerdára esett – mindössze nyolcperces ülést tartottak.

Címkék: Belföld