Hiller: nincs szükség csótányozásra

Politikai tartalomban és stílusban azt képviseli az ellenzék nagyobb pártja, a Fidesz, amit egyszer már elutasított Magyarország. Ez az a politika és ez az a stílus, amihez nem térhet vissza az ország – mondta Hiller István, az MSZP elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz szabta meg az irányt, a nyugdíjasok 19 ezer forinttól estek el, a családi pótlék nem emelkedett, nem volt adócsökkentés, és összesen hét kilométer autópálya épült. „Ma már látszik, hogy nem pusztán jobboldal küzd baloldallal, nem pusztán az ellenzék küzd a kormánypártokkal, hanem a felelőtlenség akar a felelős politika fölébe kerülni” – fogalmazott Hiller.

„Sem puskaporszagra, sem csótányozásra nincsen szüksége ennek az országnak. A Magyar Szocialista Párt ezért felhívja az emberek figyelmét, hogy ne támogassanak olyan politikát, amely háborús retorikára és gyalázkodásra épül” – jelentette ki az MSZP elnöke.

A Lelkiismeret ’88 csoport hétfő esti, a kormányfő háza előtt a tavalyi kettős állampolgárságról szóló népszavazás egyéves évfordulóján tartott tüntetésen azt kiabálták a tüntetők, „csótány, gyere ki”.

Címkék: Belföld