Jobbközép egység az MDF-fel

Az MDF Jobbközép célok címmel készített nyilatkozatot a jobbközép pártok számára, hogy közösen határozzák meg a választások előtt céljaikat.

A nyilatkozat 12 pontot tartalmaz, amely a 2006-os választási felkészülésben segíti a szóértés és a közös célok megfogalmazásának lehetőségét – mondta Dávid Ibolya budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen részt vettek az elnökség, a frakció, az országos választmány tagjai, valamint több megyei elnök és képviselőjelölt. Az MDF elnöke elmondta: a dokumentumot a múlt héten küldte el a Fidesznek, a Centrum Pártnak, a Kereszténydemokrata Néppártnak, a Vállalkozók Pártjának, valamint a Kisgazdapártnak.

A sajtónak kiosztott nyilatkozat szerint „a baloldali osztogató politika és a drágán, rosszul működő gondoskodó állam csődöt mondott”, és megoldást csak a jobbközép, konzervatív gazdaságpolitika jelenthet.

A Jobbközép célok 12 pontja szerint a kormánnyal szemben tartózkodni kell a csupán szavazatszerzés céljával tett ígéretektől.

Újságírói kérdésre Dávid kifejtette, hogy jelenleg egy olyan természetes szövetségesük nincsen a parlamenti pártok közül, akivel a Magyar Demokrata Fórum egy bizalomra épülő, egy partneri együttműködésre épülő természetes szövetségesként egy koalícióra készül.

Címkék: Belföld