Elkészült a Bajcsy-Zsilinszky úti biciklisáv

Mintegy másfél hónappal a Bajcsy-Zsilinszky út felújítása után, csütörtökön a főváros vezetői átadtak a biciklizőknek 915 méter hosszú kétirányú kerékpárosutat.

Demszky Gábor főpolgármester elmondta: az idei 80 kilométeres és a jövőre tervezett 140 kilométeres útfelújítás során is arra törekszenek, hogy ahol lehet, kerékpárosutat alakítsanak ki. Idén mintegy 20, jövőre 15, a következő évben 17 kilométer kerékpárosút megépítését tervezik – tette hozzá.

A főpolgármester kifejezte reményét, hogy a kormány jövőre is támogatja a fővárosi útfelújítási programot. Pozitív lépésként említette, hogy a kerékpáros közlekedés fejlesztésére biztost nevezett ki a gazdasági miniszter.

Vajda Pál (MSZP) hozzátette: jelenleg 141 kilométeres a budapesti kerékpárút-hálózat, amelyet még 200 kilométerrel kell bővíteni ahhoz, hogy összefüggő rendszert alkossanak. Ez 2015-re teljesül.

Tucatnyi kerékpáros érdekvédő társaságában a fővárosi vezetők is kipróbálták az új bicikliutat, amely a kivitelező szakemberek szerint vizes állapotban fékezéskor jobban csúszik az aszfaltburkolatú járdánál. Nem bitumen ugyanis az út kötőanyaga, hanem műgyanta.

Címkék: Belföld