Orbán radikális adócsökkentést ígér

Orbán Viktor egy keddi rádióinterjúban kilátásba helyezte, hogy ha pártja nyeri meg a jövő évi országgyűlési választásokat, akkor az emberek radikális és azonnali adó- és járulékcsökkentésre számíthatnak, s ennek következtében több ember juthat munkához mint most.

A személyi jövedelemadó (szja) mértékének valahol 15-20 százalék körül kell megállnia – mondta a Fidesz-elnök az Inforádió, Aréna című műsorában, megjegyezve azonban, hogy ezen egyelőre szakértők dolgoznak. Hozzátette: így arról is korai beszélni, hogy két vagy több szja kulcs lesz-e. Orbán leszögezte: árnyékkormány felállítását nem tervezi, a jövő évi választásra való felkészülés során munkát fog osztani és nem pozíciót.

A Fidesz elnöke szerint Európában adóverseny bontakozott ki a tekintetben, ki tud alacsonyabb adókkal és járulékokkal több munkahelyet teremteni, beruházásokra ösztönözni, illetve külföldi működő tőkét vonzani.

A Fidesz elnöke a társasági adó mértékével kapcsolatban nem lát problémát, de szerinte a magas járulékok gátolják meg leginkább a vállalkozásokat abban, hogy még több új munkahelyet teremthessenek.

Felesleges ígéretlicitnek nevezte az MSZP elnöke szerdán Orbán Viktor javaslatát a személyi jövedelemadó 15-20 százalékra csökkentéséről. Ez már valóban a kampánynak ahhoz a rossz részéhez tartozik, ami felesleges ígéretlicit, nem fogunk ebbe beszállni – mondta Hiller István a Magyar Televízió Nap-kelte műsorában.

Címkék: Belföld