Hatmilliárd 610 millió forint a jövő évi választásokra

A 2006. évi országgyűlési választások tervezett költségvetése hatmilliárd 610 millió forint, amely megfelelően biztosítja a választás biztonságos és magas színvonalú lebonyolítását - közölte Juhász Gábor belügyi államtitkár a választások pénzügyi támogatásáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitájában.

A javaslatban szereplő pénzügyi támogatás lehetővé teszi, hogy a választási szervek tagjainak díjazása magasabb legyen a 2002. évinél, valamint az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően a választás előzetes eredménye még gyorsabban nyilvánosságra kerülhessen – mondta el az államtitkár. A pénzügyi támogatás összegébe a kormány beleszámította a külképviseleti szavazás technikai feltételeinek megteremtését is. Növeli a kiadásokat, hogy 2006-ban már a főkonzulátusokon is lehet szavazni, valamint hogy meg kell teremteni a hálózati összeköttetést a külképviseletekkel – tette hozzá.

Juhász Gábor elmondta: a kormány a független jelöltek és jelölő szervezetek részére az országgyűlési képviselők kampányának támogatása céljából 100 millió forintot javasol, ami a 2002. évi választáskor megállapított összeggel azonos. Dorkota Lajos fideszes képviselő korrektnek nevezte, és a Fidesz nevében elfogadásra javasolta a határozati javaslatot.

Címkék: Belföld