MSZP–SZDSZ közös jelöltek

Már biztos, hogy közös jelöltet indít az MSZP és az SZDSZ Szegeden, Szombathelyen, Kecskeméten, de várhatóan négy-öt olyan hely lesz, ahol a szabad demokratákkal szemben a szocialisták nem indítanak parlamenti képviselőjelöltet – mondta Kuncze Gábor pénteken.

Az SZDSZ elnöke, frakcióvezetője hangsúlyozta: tárgyalnak még a közös jelöltekről az MSZP-vel, de három helyet már biztosnak lehet tekinteni: Szombathelyen Hankó Faragó Miklóssal, Szegeden Sándor Klárával, Kecskeméten pedig Szécsi Gáborral szemben nem indul a parlamenti választásokon szocialista jelölt.

A pártelnök hozzátette: ezeken kívül még egy-két helyről lehet szó, de „természetesen mi ezekért cserébe valahol választókerületeket adunk, s ami marad, ott nyilvánvalóan mindenütt állítunk jelölteket”. Kuncze Gábor megjegyezte: ő nem lesz közös jelölt, az ő választókerületéről nem szólnak a tárgyalások.

Kuncze hangsúlyozta: pártja akkor kezdi majd a választási kampányt, amikor a köztársasági elnök nyilvánosságra hozza a választások napját. Közlése szerint az SZDSZ választási programját – melynek Szabadság, verseny és szolidaritás a címe – majd a január 22-ei küldöttgyűlés hagyja jóvá, ám addig több mint 80 programvitát tartanak országszerte.

Címkék: Belföld