Nem esett ki a magyar-horvát Eb-pályázat

Bekerült a legjobb három közé a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság (Eb) rendezésére benyújtott magyar-horvát pályázat. A görögök és a törökök lemorzsolódtak.

Az MLSZ információi szerint az UEFA végrehajtó bizottsága máltai ülésén még az olasz, valamint az ukrán-lengyel közös kandidálást juttatta tovább. Kiesett a görög és a török pályázat. Korábban Románia, Oroszország és Azerbajdzsán is jelezte rendezési szándékát, később azonban mégsem jelentkezett egyik ország szövetsége sem. A végrehajtó bizottság kedden a már korábban elkészült írásos beszámolók, helyzetértékelések alapján hozta meg döntését.

Magyarország harmadszor pályázik Eb-rendezésre, a korábbi két alkalommal a végső körben maradt alul. A 2004-es Eb-re Ausztriával közösen, a 2008-asra önállóan jelentkezett a magyar szövetség. A 2012-es helyszínről 2006 decemberében születik döntés.


Hazánknak 160 milliárd forintjába kerülne az Eb-rendezés – nyilatkozta a múlt héten a Világgazdaságnak Szalay Péter, az Eb-pályázat magyar menedzsere. Az összegből 120 milliárdot négy stadion felújítására költenének, 17,5 milliárdot a rendező városok infrastruktúra-fejlesztésére fordítanának, míg az összeg maradék részét biztonságtechnikára, oktatásra és edzőközpontok építésére fordítanák.

Címkék: Belföld: Mozaik