Nem adják el a Skálákat

A Capital Rt., amely három éve vette meg a skálás cégbirodalmat, nem adja el a Corvin, a Luxus és a Skála Metró épületét – értesült a Népszabadság.

A cégcsoport tulajdonosa, a Capital Rt. 2002-ben a német Tengelmanntól vásárolta meg az áruházak mellett irodaházat, telkeket, és raktárakat is magában foglaló vállalatbirodalmat.

A Skála-Coop Rt. igazgatóságának elnöke, Somfai Róbert a Népszabadságnak elmondta, hogy tavaly döntöttek úgy, hogy kivonulnak a ruházati kereskedelemből, ugyanis sikertelen volt az új Skála-koncepció A cég ingatlanjai alapos felújításra szorulnak, de erre a tulajdonosok, a divatház gyengélkedését látva, már nem akartak áldozni, ezért döntöttek a bérbe adások, illetve egyes épületek eladása mellett.

Kezdetben minden áruház eladó volt, a Corvin ugyanúgy, mint a Skála Metró, de aztán felbukkant az ING ingatlanfejlesztő cége, és a velük megkötött üzlet, a budai Skáláért kapott bevétel megmentette a három legjobb helyen lévő ingatlant, a Corvint, a Luxust és a Skála Metrót. A már bérbe adott áruházak hosszú távú jövője várhatóan csak 2007-re dől majd el.

Címkék: Címoldal