Vajda szerint nem kell új metrókocsitendert kiírni

Az lenne a meglepő, ha több tízmilliárd forintos tenderek esetén a kieső pályázók nem próbálnának meg valamilyen módon visszakerülni a versenybe - mondta a felfüggesztett metrókocsi-tenderrel kapcsolatban a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, aki nem számít arra, hogy új tendert kellene kiírni.

Vajda Pál annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek, hogy a 37 új metrószerelvény beszerzésére kiírt, 30-50 milliárd forint körülire becsülhető BKV-tender folytatását a Közbeszerzési Döntőbizottság felfüggesztette. A testület a 2-es és a 4-es metró új szerelvényeire kiírt pályázat első körében kiesett spanyol cég kifogásai alapján döntött így.

Vajda Pál hangsúlyozta, hogy a döntőbizottság határozatát minden esetben tiszteletben tartják. Leszögezte, hogy alapvetően nem befolyásolja a 4-es metró építését, ha egy-két hónapot csúszik a járművásárlási tender.

A BKV metrókocsi-tenderen nyolc cég indult, az előminősítéses szakaszból azonban a kiírás szerint csak öt pályázó kerülhet tovább a tárgyalásos fordulóba.

Címkék: Belföld