Narancsba rejtett szlogenekkel nyit a Fidesz

A Fidesz a vasárnapi, második szövetségi gyűlés előtt olyan reklámkampányt indított a jó, a rossz és a hibás dolgokról, ahol a párt nevét fel sem tüntetik. A narancsba rejtett szlogeneket a szövetségi gyűlésen töltik fel tartalommal.

Demszky a lámpaoszlopokért

Demszky Gábor főpolgármester felszólította a Fideszt, hogy szüntesse meg a Budapestet “beborító” narancssárga plakátok illegális kiragasztását. A főpolgármester szerint elfogadhatatlan dolog, hogy a nagyobbik ellenzéki párt most ismét elcsúfítja a lámpaoszlopokat a hatalom megszerzéséért folytatott választási kampányában.

Vasárnap tarja a Fidesz második szövetségi gyűlését a Budapest Sportarénában, ahol a legnagyobb ellenzéki párt előkészíti választási kampányát. Orbán Viktor várhatóan több ezer ember előtt ismerteti majd a feladatokat. A Fidesz a nagygyűlés előtt már plakátokkal jelent meg az utcákon és a sajtóban.

Három narancs, három szlogen

„Vannak hibák, amelyeket nem akarunk többször elkövetni!”, „Vannak jó dolgok, amelyeket folytatnunk kell!”, „Vannak rossz dolgok, amelyeken változtatnunk kell!” – ezzel indította választási kampányát a Fidesz. A szlogenek és a jellegzetes narancsszín utal azonban csak arra, hogy a Fidesz hirdetését láthatjuk. Babocsay Ádám reklámpszichológus szerint ezek elegendőek, hogy felismerjük a reklám mögött rejtőző márkát. „Ha elolvassuk a jelmondatokat, kiderül, hogy egy ellenzékben lévő párt áll a hirdetés mögött, a narancssárga színből pedig egyértelműen a Fideszre lehet következtetni” – véli Babocsay.

Vasárnap lehull a lepel

A Fidesz stratégiája Babocsay szerint az úgynevezett teaser reklámokat követi, azaz először még csak sejtet, és az idő múltával töltik majd meg tartalommal. Ezt Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője is megerősítette a FigyelőNetnek, a kampányt ezzel a hármas és sejtető szöveggel csupán elkezdték, a mögöttük álló tartalom pedig csak később derül ki. Hozzátette: a vasárnapi gyűlés után mindenki számára világos lesz, hogy mit tart a Fidesz jónak vagy rossznak, és milyen hibákat akarnak elkerülni a jövőben.

A második szövetségi gyűlés után pedig az is kiderülhet, hogy miért nem tüntette fel nevét a párt a hirdetésen. Egyes sajtóértesülések szerint a Fidesz névváltáson gondolkodik a 2006-os választások előtt. Nyitrai Zsolt a FigyelőNetnek ezt nem erősítette meg, viszont sokat sejtetően annyit mondott: hétfőre minden kiderül.


Címkék: Belföld