Kuncze: nyolc százalék a cél

Az SZDSZ elnöke a párt számára a nyolc százalék elérését jelölte meg célként a 2006-os parlamenti választásokon. Kuncze Gábor hangsúlyozta: pozitív kampányra készülnek, számukra a szavazóik a fontosak és az, hogy a programjukat minél szélesebb körben megismertessék.

A szabad demokraták elnöke a képviselőjelölteket felkészítő első kurzus szünetében, a Somogy megyei Bonnyán csütörtökön tartott sajtótájékoztatón egyúttal közölte: az SZDSZ minden alkalommal kiáll a liberális értékek képviselete mellett, akkor is, ha ezzel konfliktusba kerülnek más pártokkal.

Szeretnénk, ha a liberális párt és a liberális szavazók minél inkább egymásra találnának, s ennek az lenne a következménye, hogy a 2006-os választásokat követően a liberális szavazóknak, a liberális értékrendű embereknek erősebb képviselete lenne a parlamentben – jelentette ki Kuncze Gábor, aki ezt azért tartaná fontosnak, mert álláspontja szerint a liberális gondolkodású emberek értékrendjét “az SZDSZ egyedül képviseli a magyar politikai életben”.

Az SZDSZ elnöke elmondta: “a verseny, a szabadság, a szolidaritás eszméje köré csoportosuló” választási programjukkal november végére készülnek el, ami decemberben kerül az országos tanács elé, s amit terveik szerint a küldöttgyűlés januárban fogad el. Ezt megelőzően, január közepéig az országban 80-100 helyen programvitát szerveznek.

Címkék: Belföld