Nincs vita a kereszténydemokrata szervezetek között

Nincs és nem is lehet vita a Kereszténydemokrata Néppárt és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség vezetősége között - közölte a két szervezet elnöksége az MTI-vel szerdán.

Mint az MTI-hez eljuttatott közleményükben írják, a sajtóban az elmúlt időszakban félreérthető közlemények jelentek meg a kereszténydemokrata mozgalom szervezeteiről, és közös nyilatkozatukkal szeretnék eloszlatni a félreértéseket.

“A kereszténydemokrácia két szervezete a szervezetek eltérő jellegéből – párt, egyesület – adódó szerepmegosztással, de a célok, és a célokból adódó feladatok megítélését illetően a legteljesebb egységben kíván cselekedni hazánk felvirágoztatatásáért” – olvasható a Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöksége és Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöksége nevében jegyzett közleményben.

Hozzáteszik: mivel a két szervezet vezetősége jelentős mértékben azonos így nincs és nem is lehet vita közöttük.

A Népszabadság szombaton arról számolt be, hogy a Heti Válasz című hetilap legfrissebb számában Harrach Péter, az MKDSZ elnöke “szélsőséges pártnak nevezte a Semjén Zsolt vezette KDNP-t”. Harrach Péter a napilap megkeresésére cáfolta, hogy rivalizálna Semjén Zsolttal. Kifejtette: a KDNP “egyházias”, azaz a történelmi egyházak érdekeit képviseli radikálisan, az MKDSZ pedig ezen értékrend társadalmi képviseletét tűzte ki célul.

Címkék: Belföld