Hegyeshalomnál próbált áttörni egy román autó

Egy férfi életét vesztette, két nő pedig megsérült hétfő este a hegyeshalmi határátkelőn, miután az útlevélkezelést kikerülve személygépkocsijukkal megpróbáltak áttörni a leengedett sorompón - közölte a határőrség az MTI-vel.

Mint Tímár Zoltán alezredes, a Határőrség Országos Parancsnokságának sajtóügyeletese elmondta, az áldozatok valamennyien román állampolgárok, akik egy osztrák rendszámú személygépkocsival kíséreltek meg áttörni Ausztriába.
A három román autójával beállt a nem európai uniós állampolgárok ellenőrzésére szolgáló forgalmi sávba, majd onnan kikanyarodva nagy sebességgel áttért egy akkor éppen használaton kívüli másik sávba. A jármű nekiütközött a forgalmi sávokat elválasztó, betonból készült terelőelemeknek, megpördült a tengelye körül, majd fejreállva csapódott neki a betonnak – mondta az ügyeletes.

A jármű férfi utasa a helyszínen életét vesztette. Két női utastársa közül az egyik súlyos sérüléseket szenvedett, őt beszállították a győri kórházba. A másik nő könnyű sérülésekkel, néhány karcolással megúszta a balesetet – tette hozzá.

A határőrség vizsgálja a történtek okait, egyelőre nem zárják ki a műszaki hiba lehetőségét sem. A határátkelőn a baleset idején nem volt nagy a forgalom, az uniós sávban mindössze egy autó tartózkodott, a nem uniós sávban pedig nyolc-tíz autó várakozott – fűzte hozzá a sajtóügyeletes.

Tímár Zoltán alezredes elmondta, hogy a három román állampolgár okmányai rendben voltak, magyarországi tartózkodásuk jogszerű volt.

Címkék: Belföld: Mozaik