Felkerülnek a netre a képviselői költségtérítések

Két héten belül olvasható lesz az Országgyűlés honlapján a képviselők költségtérítése 2002-ig visszamenőleg – jelentette be Szili Katalin házelnök a Házbizottság csütörtöki ülését követő sajtótájékoztatón.

A parlament jövő heti napirendjét – az e hetivel együtt – hétfőn már elfogadta a Ház, így az nem volt témája a testület mostani ülésének. Jövő szerdán kezdődik a 2006. évi költségvetésre vonatkozó javaslat vitája, amelyre három napon keresztül összesen 30 óra áll a képviselők rendelkezésére. A költségvetési előterjesztéshez jövő péntek 17 óráig lehet módosító indítványokat benyújtani.

A határon túli magyarok bizottsága – miután továbbra sincs egyetértés a két nagy frakció között arról, ki adja a testület elnökét – a házelnök szerint már csak a következő ciklusban állhat fel.

A házelnök közölte azt is: a Házbizottság ülésén is felkérte a frakciókat, hogy a parlament tekintélyének megóvása érdekében tagjaik tanúsítsanak önmérsékletet, és tartózkodjanak a minősítő, személyeskedő, megbélyegző megnyilvánulásoktól.

Címkék: Belföld