Megjelent az Országos Középiskolai Kalauz 2006.

Megjelent az Országos Középiskolai Kalauz 2006. című kiadvány, a több mint 600 oldalas kötetben 554 intézmény mutatkozik be - közölte a könyvet gondozó Felvételi Információs Szolgálat.

A FISZ harmadik alkalommal jelenteti meg a magyarországi középiskolákat összegyűjtő, és egyedi szempontból bemutató kiadványát. A gyűjtemény első két kiadása – Középiskolai Évkönyv címen – elsősorban a középiskolák közti kommunikációt célozta. A hagyomány megtartása mellett idén a középiskolai tanárokon kívül már az általános iskolai diákok és szülők számára is készül a könyv. A kiadvány célja, hogy kalauzolja a diákságot a megfelelő középiskola megtalálásában.

Az érettségit adó iskola kiválasztása ugyanis egyre nagyobb felelősséggel jár: nagy súllyal esik a latba a továbbtanulók aránya, az emelt szintű érettségire felkészítő órák kínálata.

A kiadvány intézményenként, összefoglaló táblázatban tartalmazza a fogyatékosoknak biztosított lehetőségeket is.

Az általános iskolások közül tavaly 123.386-an jelentkeztek középfokú tanulmányi intézménybe. A diákok idén a 9. évfolyamra történő beiskolázás központi felvételi eljárást megelőző írásbeli felvételi vizsgájára december 9-ig jelentkezhetnek

Címkék: Belföld