Fidesz-SZDSZ összefogás a bürokrácia ellen?

Az SZDSZ kéri a konzervatív politikusok támogatását a bürokrácia leépítésére irányuló szabad demokrata indítvány jövő heti benyújtását követően - tudatta az SZDSZ szombaton az MTI-vel.

A kisebbik kormánypárt örömének ad hangot, hogy értékelése szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az SZDSZ véleményéhez hasonló tartalmú nyilatkozatot adott pénteken az egyik internetes portálnak – olvasható a párt által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az SZDSZ idézi a jobboldali pártelnök “tőről metszett liberális javaslatait”. Az Index cikke szerint a volt kormányfő a közgyűléseknél radikális létszámcsökkentést lát indokoltnak, és a helyi önkormányzatoknál is megfontolandónak tartja a képviselők létszámának megfelezését.

Mindez azt jelenti, hogy ebben a kérdésben akár egyetértés is lehet liberálisok és konzervatívok között – áll az SZDSZ közleményében. A párt emlékeztet arra, hogy Fodor Gábor már kedden hangoztatta a bürokrácia leépítésének szükségességét az SZDSZ programjának ismertetésekor.

Az SZDSZ közleménye szerint ha a konzervatívok ezúttal kitartanak álláspontjuk mellett, akkor még a 2006-os választások előtt hozzá lehet kezdeni a bürokrácia csökkentéséhez. Az SZDSZ kéri a konzervatívokat: tartsák magukat Orbán Viktor nyilatkozatához, hogy közösen lehessen tenni a bürokrácia leépítéséért.

Címkék: Belföld