Topalov a sakkvilágbajnok

Bár a San Luisban megrendezett sakk világbajnokság még nem ért véget, az már biztos, hogy a bolgár Veszelin Topalov megnyerte a világbajnokságot.

A Sportfórum híradása szerint utolsó előtti napon valamennyi forduló döntetlennel zárult a FIDE-világbajnokságon. A sötét bábúkat irányító Lékó Péter Michael Adamsszel, míg a világos figurák mögött helyet foglaló Polgár Judit, a mezőny egyetlen női sakkozója Pjotr Szvidlerrel állapodott meg a remiben. Rusztam Kaszimdzsanov és Veszelin Topalov a döntetlen után megosztoztak a pontokon. A zárónapon így Lékó Kaszimdzsanov, Polgár Topalov ellen javíthat mérlegén.

Jelenleg Lékó Péter 5 helyen áll 5,5 ponttal Rusztam Kaszimdzsanovval holtversenyben, míg Polgár Judit 4 ponttal a nyolcadik.

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) minden érdekeltet, így Kramnyikot és Kaszparovot is meghívta az argentin döntőbe. Kaszparov azonban márciusban visszavonult a sakkozástól, Kramnyik pedig lemondta a részvételt. Igaz ő időközben lecsúszott a világranglista hetedik helyére.

Címkék: Címoldal