Áder az amerikai nagykövettől kért segítséget

Áder János, a Fidesz frakcióvezetője szerdán levélben az Egyesült Államok budapesti nagykövetének segítségét kérte annak tisztázásában, hogy Bush elnök valóban kritikát fogalmazott-e meg az Orbán-kormány szeptember 11-i terrortámadás utáni magatartásával kapcsolatban.

A Fidesz-frakció sajtóirodájának közleménye szerint Áder János George Herbert Walker segítségét kérte annak tisztázásához, hogy valós-e Gyurcsány Ferenc azon állítása, miszerint múlt heti washingtoni látogatása során Bush elnök kritikát fogalmazott meg az Orbán Viktor vezette magyar kormány 2001. szeptember 11-ét követő magatartásával kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc hétfőn a parlamentben, napirend előtti felszólalásában azt mondta, a 2001. szeptember 11-i merényletek után az akkori magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak nem volt bátorsága szembe menni “saját radikálisaival”. A kormányfő a reagálásokra adott viszontválaszában hozzátette: az Egyesült Államok fogalmazta meg a Fidesz-kormánnyal szembeni kritikát 2001. szeptember 11-e kapcsán.

A kormányszóvivő az MTI-nek elmondta: a miniszterelnök soha nem tett olyan kijelentést, mely szerint az amerikai elnök kritizálta volna Orbán Viktort.

Címkék: Címoldal