Kóka: nemcsak beszélni kell az olcsóbb államról

Kóka János, a gazdasági tárca vezetője a minisztériumi dolgozók által megfogalmazott memorandumra válaszolva elmondta, hogy az olcsóbb és hatékonyabb állam irányába tett lépéseket, és jelenleg százzal kevesebben dolgoznak a minisztériumában.

“Nem elég beszélni az olcsóbb és hatékonyabb államról, hanem el is kell indulni ebbe az irányba. Én ezt tettem” – jelentette ki Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön az MTI érdeklődésére telefonon.

A gazdasági tárca vezetője megerősítette: a múlt heti állománygyűlésen válaszolt a dolgozók memorandumára, amelyben a minisztériumban folyó átszervezés miatti aggodalmaikat fogalmazták meg. A Népszabadság csütörtöki számában közölte, hogy a GKM dolgozói 52 pontos memorandumot intéztek a miniszterhez a tárca átszervezése és a leépítések miatt.

Kóka János közölte: jelenleg 100 emberrel kevesebben dolgoznak a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban, mint egy évvel ezelőtt. Ezen kívül minőségi cseréket hajtottak végre, speciális célfeladatokra speciálisan képzett szakembereket vettek fel a piacról. A miniszter úgy vélte: jelenleg a GKM jobb szolgáltatásokat tud kínálni ügyfelei, a gazdaság szereplői számára, mint korábban.

Utalt arra, hogy a Klub Rádióban csütörtökön az egyik szakszervezet vezetőjével, Kajdiné Suhajda Zsuzsannával közösen szerepeltek egy műsorban. Kóka János elmondta: örömmel hallotta az elnökasszony véleményét, amely szerint a múlt heti állománygyűlésen bejelentett miniszteri döntéseket, javaslatokat a szakszervezet üdvözli, és a továbbiakban kész az együttműködésre, és támogatja a törekvéseket.

Kóka János megjegyezte: vezetőként korábban a magángazdaságban, és most az államigazgatásban is csapatban gondolkodik. Egyedül nem, csak egy kiváló csapatban tudja megvalósítani az olcsóbb, jobb minőségben szolgáltató államra vonatkozó terveit – fűzte hozzá.

“Mindenki arról beszél, hogy mennyire rosszul működik az állam, hát tegyünk ez ellen” – mondta Kóka János. A miniszter szerint mindenkinek, aki az adófizetők pénzéből kapja a fizetését, az a kötelessége, hogy jobb minőségű, takarékosabb államot építsen. Úgy vélte, hogy ebben egyetértés van a szakszervezetek és közte.
“És ha ez így van, ennek az együttműködésnek a szellemében fogom végezni a munkámat” – mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

Címkék: Címoldal